Philip Archer

Philip (Pip) Archer heeft meer dan 40 jaar ervaring in de zadelindustrie. hij en zijn vrouw Jil Bourton richtten in 1976 een succesvolle productie van zadelmakerijen op in Mount Barker in Adelaide Hills. Deze werd verkocht in 1990 en Philip ontwikkelde vervolgens een paardendekenfabriek die gespecialiseerd is in op maat gemaakte canvas dekens. Tegelijkertijd ontwikkelden hij en Jil de zadeldekjes die de ruggengraat van hun bedrijf zijn geworden.

Philip was jarenlang een competitieve Endurance-rijder totdat familie-verplichtingen hem op een zijspoor brachten in go-karts en marathon-kajakken. Hij en Jil runnen een paardenstal van 40 hectare bij Murray Bridge in Zuid-Australië.

Jill Bourton is sinds haar negende een enthousiaste ruiter, leasde haar eerste paard, een halfbloed Arabier op tienjarige leeftijd en nam in de loop der jaren deel aan zowat elke vorm van paardensport. Het leek erop dat ze een natuurlijk vermogen had dat waarschijnlijk was geërfd van haar Engelse voorouder, een zeer getalenteerde ruiter, die zich in de 19e eeuw in de Swan Valley vestigde.

Jil ontmoette Philip in de jaren zeventig en ontdekte endurance rijden begin jaren '80 en tegen het einde van dat decennium was Philip ook betrokken bij de sport en ze behaalden hun eerste Quilty-gespen samen in 1990.

Sindsdien heeft Jil bijna 25.000 km op meerdere paarden gereden - het merendeel dat ze hebben gefokt. Onderweg leerde Jil leerwerk van Philip en later harnas maken tijdens de nachtles. Jil had altijd geprobeerd om het meeste uit haar eigen spullen te halen.

Sindsdien heeft het product zowel nationaal als internationaal veel lof gekregen. Jil en Pip zijn trots om te zeggen dat ze van Australische makelij zijn en in Zuid-Australië worden vervaardigd van volledig Australische materialen.